Jezelf motiveren tijdens het schoonmaken

Jezelf motiveren tijdens het schoonmaken

Hallo PoetsQueens & Kings in opleiding.

Ik krijg heel vaak de vraag: Help Chaar, ik heb geen idee hoe ik moet beginnen.
Heel eerlijk wie heeft dat wel? Tegenwoordig hebben we het zo druk met school, werk, kinderen en alle ballen hoog houden dat het huishouden er gewoon ook vaak bij inschiet. Maar gelukkig hebben jullie je poetsvriendin ontmoet die jullie kan helpen aan een goed begin. Het gezegde is niet voor niks ‘Een goed begin is het halve werk’.

 

Tippie nummer 1

PUMP UP THE VOLUME, zet je favoriete muziek aan en let’s go! Dansend achter de dweil en stofzuiger is leuk en je ken hem gelijk gebruiken als microfoon 😉 Zet lekker een raam open om alles even te laten luchten!

 

Tippie nummer 2

Begin met opruimen van die T***zooi in huis. Lege glazen en koppies in de gootsteen of vaatwassert! Papiertjes en rommeltjes in de prullenbak. Verdwaalde sokken en kleding in de wasmand enzovoort je snap me he sgat?

 

Tippie nummer 3

Wat ik altijd doe is als eerste de vuile was in de wasmachine en de vieze vaat inruimen en aanzetten. In de tussentijd heb je namelijk de tijd om al het ‘vuile’ werk te doen terwijl je na een wasbeurt het ‘Schone’ werk weer ken uithangen of in de droger ken stoppen!

 

Tippie nummer 4

Ramen zemen. Persoonlijk heb ik er echt een hekel aan, ik doe het ook alleen als het ECHT nodig is en met nodig bedoel ik, als je de pakketbezorger niet meer ken zien aankomen met jouw online aankoop 😉 Begin hier mee want je heb de vensterbanken nog niet afgestoft en schoongemaakt, dus het ‘blubber’ mag lekker naar beneden druppelen. Je ken dit daarna gelijk afnemen met een natte doek.

 

Tippie nummer 5

Begin boven aan en werk langzaam naar beneden. Heb je een huissie met meerdere verdiepingen dan begin je op de bovenste etage. Maar hebbie een gelijkvloerse woning dan begin je bovenaan op je hoogste kasten! Begin altijd het stof af te nemen met een microvezel duster. Dit werk makkelijk en efficiënt! Droge stof is namelijk lastig te vangen. Hebbie nou geen microvezel duster pak dan lekker je favoriete kleur microvezel doek en maak hem lichtvochtig. Go get em, tiger!

 

Tippie nummer 6

Stofzuigen. Ik hou er sowieso van als iemand het vuile werk voor mij oplost en daar is de stofzuiger er 1 van 😉 Wist je dat stofzuigen niet alleen goed is voor vuiligheid en stof te verwijderen? Zodra je het huis heb gestofzuigd zit je gelijk in een aangename leefomgeving die lekker fris ruikt. Je krijgt je portie dagelijkse lichaamsbeweging. Zeker na een half uur stofzuigen, hebbie een schoon huis en je ben energiek bezig geweest. Win Win situatie!

 

Tippie nummer 7

Dweilen. Maak een soppie van koud water met een reiniger. Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven er zeepresten van het schoonmaakmiddel op je vloer. Deze resten zorgen ervoor dat je strepen krijgt en je vloer gaat plakken. Nou dat bedoelen ze dus met ‘Dweilen met de kraan open’ dan is alles voor niks geweest 😉 Haal alles van ze plek en ga lekker aan de slag met de dweil.  Vergeet niet alle hoekjes mee te nemen. Tussen het dweilen door werk je aan je zangtalent en kan je voor die hoge zangnoot mooi je dweil gebruiken als microfoon.

 

Tippie nummer 8

Opdrogen. Laat je vloer lekker goed drogen en In de tussentijd plof je lekker even op de bank met een bakkie pleur of glaassie water. Kijk deze tip, I love it helemaal!

 

Tippie nummer 9

Wasmachine uitruimen/ Vaat afwassen. Ja je ben het waarschijnlijk al vergeten dat je hem aangezet. Tenzij de wasmachine je al overspannen heb gemaakt met die zogenaamde vrolijke deuntjes of irritante piepjes! Maar het is tijd om de trommel te legen. Is het lekker weer, laat je was buiten drogen! Is het rotweer, hang het binnen op en of gooi het lekker in de droogtrommel. Verder met de vuile vaat in de keuken, pak je afwasmiddel en theedoekie en ga ermee aan de slag. Voor de luxe poezen onder ons, stop het in de vaatwasser en zet hem aan zodra die helemaal vol zit!

 

Tippie nummer 10

Spray een lekkere huisparfum als finishing touch! Ja je kan het bijna niet geloven he? You did it! Het begin is gedaan en het is nu tijd voor jezelf met een guilty pleasure. Voor mij is dat met een bakkie pleur op de bank kijkend naar me glimmende vloer  en blinkende raampies!


Ik hoop dat ik jullie met deze tippies heb kunnen motiveren en aansteken om lekker aan de slag te gaan. Uiteraard heeft iedereen ze eigen manier van werken en dit is de manier die voor mij het beste werkt.
Ik word er in ieder geval blij van dit 1 keer in de week sowieso te doen. Of mijn buren blij worden van mijn zangtalenten tijdens het schoonmaken dat is een tweede 😉

En hebbie nou nog meer hulp nodig bij het poetsen van je huissie, kijk dan even bij mijn schoonmaaklijssies die je ken lope te bestellen!

Dikke kus,
Charo

Nieuwsbrief
Schrijf je in om als eerste op de hoogte te worden gehouden 
van nieuwe producten en exclusieve kortingen.
Populaire Blogs

Boodschappenlijst

Om jullie alvast een beetje op weg te helpen kun je mijn Poets Musthaves lijstje downloaden. Dit zijn de basis dingetjes die je in huis mot hebben en waar je alle kanten mee op ken.